PELLENC - CULTIVION ALPHA / NL

Page 1

CULTIVION ALPHA VERWIJDER ONKRUID EN BELUCHT DE GROND OP NATUURLIJKE WIJZE De professionele oplossing voor mechanische onkruidverwijdering, beluchting van de grond en schoffelwerkzaamheden.

DE NATUUR IS ONZE MOTOR www.pellenc.com


Verwijder onkruid en belucht de grond op natuurlijke wijze De cultivator met geïntegreerde accu CULTIVION ALPHA is de ideale oplossing voor mechanische onkruidverwijdering, beluchting van de grond en schoffelwerkzaamheden door tuinbouwers, wijnbouwers en hoveniers. Het gebruiksgemak en de hanteerbaarheid van dit snelle en krachtige gereedschap worden door professionele gebruikers zeer gewaardeerd. Hij is duurzaam en efficiënt en biedt met zijn aanpasbare snelheid van maximaal 885 slagen per minuut extra comfort en tijdbesparing. Als een echt alternatief voor chemische middelen zorgt de Cultivion voor verantwoord onderhoud van de grond en maakt hij het mogelijk minder vaak te sproeien. Een gebruiksvriendelijk apparaat waarmee tot wel 5 uur kan worden gewerkt. Hij vormt een aanvulling op het Alpha-assortiment dat bestaat uit de EXCELION ALHA en de heggenschaar op steel HELION ALPHA.

MULTIFUNCTIONEEL

3 bedieningsmodi: precisie, elke toepassing of intensief voor losse grond, met 885 slagen/min.

AANPASBAAR

4 messen voor elke toepassing, 9 hellingshoeken, geïntegreerde Alpha-accu 260 of 520 en ruggedragen ULiB-accu's 250, 750, 1200 en 1500.

DUURZAAM

Alternatief voor chemische onkruidverdelgers, lange levensduur.

ERGONOMISCH

Stabiliteit en comfort - elastische draagband.

EENVOUD Plug & Play.


Multifunctioneel en comfortabel Met de cultivator bespaart u tijd en verhoogt u de efficiëntie. Tot 885 slagen/min, 9 hellingshoeken mogelijk: voor werk aan de oppervlakte of in de diepte.

3 SNELHEDEN •G roenteteelt en jonge wijnplanten = snelheid 1 zacht en nauwkeurig; • Parken en tuinen en alle landbouwtoepassingen = snelheid 2; • Parken en tuinen en landbouw op een zachte ondergrond = snelheid 3. 2 WERKMODI Standaardmodus: het gereedschap werkt als de hendel ingedrukt gehouden wordt. Continu-modus: het gereedschap werkt continu en stopt bij een druk op de hendel.

Plug & Play Start op met een simpele knop op de aan/uit-knop. Gebruiksvriendelijk, zeer goed hanteerbaar en stabiel. ULiB en geïntegreerde accu ALPHA 260 of 520.

Veelzijdig Het gereedschap is compatibel met alle accu’s uit het assortiment van Pellenc: ULiB 250, 750, 1200, 1500 (met contragewicht en snoer met snelkoppeling) en Alpha 520, 260. De Alpha-accu's zijn compatibel met de andere gereedschappen uit het assortiment van PELLENC (kantenmaaier, bladblazers, enz.). Keuze uit 4 verwisselbare messen voor verschillende toepassingen.

Verantwoord beheer Deze mechanische oplossing voor onkruidbestrijding is een uitstekend alternatief voor chemische middelen. Zij maakt het mogelijk minder vaak te sproeien: een schoffelbeurt is gelijk aan 2 keer water geven. Geen geluidsoverlast of stank en minder CO2-uitstoot.

Gebruiksduur Dit apparaat is bestemd voor professionals en garandeert een gebruiksduur van maximaal 2,5 uur met accu Alpha 260.


H E T A LT E R N AT I E F V O O R B E S T R I J D I N G S M I D D E L E N

COMMERCIËLE VIDEO

2 JAAR GARANTIE

VIDEO 3D-ANIMATIE

ACCESSOIRES

3-snelheden keuzeschakelaar Plug & Play LED-lampjes

CONTINU-MODUS AANBEVOLEN

Voorste handgreep gemakkelijk verstelbaar

(hendel indrukken tijdens het inschakelen)

Steel in aluminium

Betere penetratie 9 hellingshoeken van het werkgereedschap Mes 16 cm standaard, snel verwisselbaar

Comfortabel

Elastische draagband die speciaal voor het gereedschap is ontwikkeld en de werkbewegingen ondersteunt.

4 snel verwisselbare messen.

VERWISSELBARE MESSEN

MES 8 CM Voor afwerking en precisiewerk met minder trillingen.

V-MES 16 CM Voor het bewerken van harde bodems. Voor ploegvoren.

MES 16 CM Voor een veelzijdige en diepe bewerking.

MES 22 CM ONKRUIDVERWIJDERING Voor ondiepe onkruidverwijdering op grote percelen. Perfect voor het wieden van zaadkiemen.


De nieuwe cultivator CULTIVION ALPHA is een zeer efficiënt apparaat en eenvoudig apparaat voor de tuinbouw. De geïntegreerde accu biedt meer bewegingsvrijheid en zijn ergonomie is uitstekend. Dankzij de elastische draagband hoef ik het gewicht van de machine namelijk niet meer te dragen. De werkhouding is zeer comfortabel en maakt het mogelijk de rug goed recht te houden. Bovendien zorgt de gewichtsverdeling voor een goede balans en prima hanteerbaarheid. Het comfort is verbeterd, waardoor de inspanningen tijdens gebruik aanzienlijk worden verminderd en de werktijd wordt verlengd. Zijn productiviteit is dus drie keer zo hoog als die van een handmatige schoffel. Hij heeft een gebruiksduur van maximaal 6 uur, wat zeer bevredigend is. Met zijn drie snelheden kan ik de snelheid van het gereedschap goed regelen. De ruime keuze aan messen maakt veelzijdigheid in het werk mogelijk en biedt een geschikte toepassing voor elke behoefte. Maximin Paire

Tuinbouwer, Mon potager du Mistral, Rousset Ik ben zeer tevreden over de nieuwe cultivator CULTIVION ALPHA. Ik heb hem onder extreme omstandigheden getest op een rotsachtige grond vol onkruid. Het bleek gedurende het hele gebruik een zeer efficiënt en productief gereedschap te zijn. De gebruiksduur van de accu's is goed op het gereedschap afgestemd en is ruim voldoende. Wat de ergonomie betreft heeft de gebruiker meer bewegingsvrijheid dankzij een elastische draagband. Het gereedschap draagt prettig, want door de geïntegreerde accu is hij perfect in balans. De CULTIVION ALPHA is echt gebruiksvriendelijk en de sterke messen maken het mogelijk te werken naargelang de verschillende behoeften. Ik gebruik vaak de continu-modus die mij zeer goed bevalt, aangezien ik me hiermee beter op de bewegingen kan concentreren. Raphaël Roman

Wijnbouwer, La tour d'Aigues

GEBRUIKSDUUR* ULiB 1.500

ULiB 750

ALPHA 260

3 DAGEN

1,5 DAG

1U30 TOT 2U30

ULiB 1.200

ALPHA 520

250

2,5 DAG

4 TOT 6 U

1U30 TOT 2U30

* Globale werktijden voor gemiddeld professioneel gebruik. Tijdsduur inclusief onderbrekingen die inherent zijn aan het werk.

IDEALE ACCU


DE TECHNISCHE KENMERKEN Maximumvermogen (W)

380

Equivalentie benzinemotor (cm3)

10

Gewicht zonder accu met mes van 16 cm (kg)

4

Gewicht met accu ALPHA 260 (kg)

6,5 13 tot 15

Oscillatiesnelheid (HZ) Snelheid van het gereedschap (sl/min)

Snelheid 1: 500 - Snelheid 2: 765 - Snelheid 3: 887

Autonomie*** met accu ALPHA 260

1u30 tot 2u30

Autonomie*** met accu ALPHA 520

4 tot 6u

*

Waarden bepaald volgens de normen voor het meten van het geluidsniveau NF EN ISO 11201 en NF EN ISO 3744.

**

Waarde uitstoot trillingen volgens DIN EN 60745-1:2009 - Onzekerheid Kd = 1,5 m/s².

*** Ter informatie: de tijdsduur werd gemeten in effectieve werktijd, inclusief pauzes. De gebruiksduur wordt beïnvloed door de aard van de gewenste werkzaamheden.

Vraag een demonstratie aan

Dealerstempel

DE NATUUR IS ONZE MOTOR www.pellenc.com

PELLENC S.A.S. - Quartier Notre Dame - 84120 Pertuis - Frankrijk Tel. +33(0)4 90 09 47 00 Fax: +33 (0) 4 90 09 64 09 S.A.S. met een vermogen van 20.848.320 Euro - Siret 305 061 186 00014 - btw-nummer FR 16 305 061 186 E-mail: contact@pellenc.com - www.pellenc.com

12/2021 - 164926 - Technische gegevens en afbeeldingen niet bindend. Fotocredits. © PELLENC

BIJ U IN DE BUURT


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.